زندگینامه حضرت محمد (ص) | آخرین فرستاده

زندگینامه حضرت محمد ص

امروز می‌خواهیم درمورد بیوگرافی پیامبری بگوییم که تمام امور زندگانی بشر و مسلمانان و مخصوصا شیعیان به وجود مبارک ایشان وابسته می‌باشد.

اگه یک سری به تاریخ قبل از اسلام بزنید، خواهید دید که اعراب جاهل دخترانشان را زنده به گور می‌کردند. گاهی حتی برای اینکه پیش هم افتخار کنند، بر سر بیشتر زنده به گور کردن دخترانشان با هم بحث می‌کردند. ببینید تا این حد جاهل و نادان بودند. حالا فکر کنید شخصی قرار به دستور خدا این جاهلیت و نادانی رو از بین ببرد. بله درست حدس زدید! او کسی نیست جزء…

حضرت محمد صلی الله علیه و آله.

در این مقاله باهم از تولد تا رحلت رسول اکرم (ص) مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیایید ببینیم این حضرت محمد (ص) کیست؟

قبل از اینکه برویم سراغ بیوگرافی پیامبر اسلام (ص)؛ بیایید ریشه‌یابی کنیم ببینم اصلا مشکلات قبل از تولد رسول خدا (ص) چه بود و چرا خداوند وجود یک پیامبر را لازم دانست؟ ما بعد از برسی‌هایی که داشتیم به نتایج زیر رسیدیم:

  • بت پرستی
  • سوت و دست زدن در طواف
  • زنده به گور کردن دختران
  • شراب خواری و فحشا
  • جنگ و خونریزی
  • خرافه گرایی

خب چاره این همه جاهلیت و عقب ماندگی چیست؟ معلومه خاتم الانبیاء (ص).

حضرت محمد (ص) کیست؟

«حضرت محمد (ص) یکی از 5 پیامبر صاحب شریعت و آخرین فرستاده خداوند به سوی انسان بوده است. معجزه اصلی حضرت قرآن می‌باشد.»

حالا فکر می‌کنم با درک بهتری بتوانید، به ادامه زندگینامه حضرت محمد (ص) بپردازیم. در ادامۀ مقاله از تولد تا شهادت حضرت رسول اکرم (ص) صحبت خواهیم کرد.

نسبت‌های حضرت محمد (ص)

پدر (عبدالله بن عبدالمطلب)

پیامبر (ص) کوچک‌ترین پسر جناب عبدالله و شغل پدر پیامبر بازرگانی بود. جالب اینکه پدربزرگ حضرت محمد (ص) نذر کرد که هر موقع خداوند ده تا پسر به او اعطا کرد، و در زندگانی او به جوانی برسند یکی از آن ده نفر را قربانی کند. خداوند هم حاجتش را برآورده کرد، حالا الوعده وفا..

عبدالمطلب بین فرزندانش قرعه‌کشی کرد و قرعه به نام عبدلله افتاد. از آنجا که عبدالله را زیاد دوست داشت، 100 شتر برای او ذبح کرد. از همین رو یکی از القاب پیامبر اسلام ذبیح می‌باشد. که در روایتی حضرت خود را فرزند دو قربانی خطاب می‌کند، که اولی آن حضرت اسماعیل و دومی پدر حضرت محمد (عبدلله) می‌باشد.

مادر (آمنه بنت وهب)

خب رسیدیم سراغ کسی که بهشت در زیر پایش می‌باشد؛ بله کلمه مقدس مادر.

مادر رسول خدا (ص) آمنه فرزند وَهَب می‌باشد. ایشان در تقوا و پاکیزگی سرآمد قبلیه قریش بود. مادر پیامبر نزدیک به دو سال و چهار ماه و به روایتی تا (شش سال) بعد از تولد حضرت زندگی کرد. سرانجام در بازگشت از سفری به همراه تنها فرزندش و خادمه‌اش به دیدن اقوام خود به یثرب رفته بود، در مکانی به نام ابواء از دنیا رفت.

برادران و خواهران

رسول خدا ص برادر و خواهری که از یک مادر نداشتند، و ایشان تک فرزند جناب عبدالله بودند. ولی طرفی خواهر برادر رضاعی (همشیر) داشتند:

  1. عبدالله
  2. انیسه
  3. شیماء

هر سه نفر دختر حارث بودند، که حضرت محمد (ص) چون شیرمادرشان خشک شده بود، از دایه خود حلیمه شیر خورد.

تصویر گرافیکی حضرت محمد

همسران

در اینجا من قصد دارم فقط اسامی همسران حضرت را برای شما بگویم. اما در مقاله همسران حضرت محمد حتما به تفسیر مسائل دیگری هم با شما صحبت خواهیم کرد.

خدیجه: نخستین ازدواج پیامبر با حضرت خدیجه می‌باشد. ایشان در زمان ازدواج 25–28 سال بوده، و طبق منابع شیعه به دوشیزه بودن این بانوی گرامی اسلام اشاره شده است.

«برای اطلاعات بیشتر درباره این شبهه تاریخی ما پیشنهاد میکنیم شبهه چهل سالگی اولین همسر پیامبر را بخوانید.»

سوده: یک سال از پیامبر بزرگتر بود و این ازدواج یکسال قبل از هجرت صورت گرفت

عایشه: دختر ابوبکر بود.

حفصه: دختر عمر

زینب: دختر خزیمه

رمله: دختر ابوسفیان خواهر معاویه

هند: دختر حذَیفه

زینب: دختر حجش اسدی

جوَیریه

صَفیه: در فتح خیبر دومین شوهرش کشته شد، و خودش هم اسیر شد. پیامبر اورا بین دین اسلام و دین یهودی حق انتخاب داد. او اسلام را پذیرفت و با حضرت محمد (ص) ازدواج کرد. او زنی با ادب و دانایی بود، حتی نقل است که زمان احتضار رسول خدا (ص) او بیشترین اشک را ریخت.

ماریه قِبطیه: خواهر حاکم اسکندریه

خب ما تلاش کردیم فقط اسامی این بانوان را ذکر کنیم. از این نکته غافل نشویم! که حضرت خدیجه نقش مهمی در زندگینامه حضرت محمد (ص) داشتند و ما در مقاله‌ای جداگانه این موضوع را شرح داده‌ایم.

فرزندان

رسول خدا (ص) فقط از دو بانو بچه‌دار شدند؛ اولین حضرت خدیجه دومی ماریه قبطیه که همه دختران حضرت از بانو خدیجه بودند.

پسران

قاسم: تولد ایشان قبل از بعثت می‌باشد، به همین جهت حضرت ایشان را ابوالقاسم نامید.

عبدالله: تولد ایشان بعد از بعثت می‌باشد، حضرت ایشان را طیب و طاهر نامید.

ابراهیم: ولادت ایشان اواخر هشتم هجری می‌باشد، و در اوایل سال دهم هجری از دنیا رفت.

ابراهیم تنها فرزند ماریه قبطیه و عبدالله و قاسم فرزندان حضرت خدیجه بودند. هر سه این کودکان در سنین کودکی از دنیا رفتند.

دختران

  • زینب
  • رقیه
  • ام کلثوم
  • فاطمه زهرا (س) جانم به این بانو؛ که همسر حضرت علی (ع) و مادر امام حسن (ع) ، امام حسین (ع) امام حسین (ع) و حضرت زینت (س) می‌باشد.

همه دختران پیامبر اسلام از حضرت خدیجه می‌باشند. دختران پیامبر اسلام قبل از رحلت حضرت از دنیا رفتند. جزء حضرت زهرا (ص) که تنها دختر پیامبر در هنگام رحلت حضرت در کنار ایشان بودند.

تولد

ولادت حضرت محمد (ص) در بین شیعیان هفدهم ربیع و در میان اهل سنت دوازدهم ربیع یاد شده است. امام خمینی (ره) هم بین این دو تاریخ را هفته وحدت بین شیعیان و اهل سنت اعلام کرده است. مکان تولد پیامبر اسلام در دره‌ای میان دو کوه که ابوقبیس و خندمه که شعب ابی طالب که)نام دارد، صورت گرفت. ایشان در منزل برادر، حضرت علی علیه السلام (عقیل بن ابیطالب) متولد شدند. شاید باورتان نشود ولی وقتی اسم حضرت علی را می‌آورم، حس می‌کنم که حضرت محمد (ص) هم لبخند به چهرشان می‌آید.

با تولد خاتم النبیاء (ص) معجزاتی رخ داد که آن را در نشانۀ تولد حضرت محمد (ص) به صورت جداگانه آورده‌ایم. شما می‌توانید این مقاله را در سایت پشتیبان‌من مطالعه کنید.

مبعوث شدن پیامبر اسلام

حضرت در سال‌های نزدیک به بعثت از مردم دور می‌شد و به عبادت‌های طولانی می‌پرداخت. ایشان یک ماه از سال را در کوهی به نام حزاء تنها به پرستش خدا می‌پرداخت. در این مدت هر نیازمندی که پیش حضرت محمد (ص) می‎‌رفت، اورا اطعام می‌کرد. در آخر حضرت در تاریخ 27 رجب به پیامبری برگزیده شد. ایشان در حالی که چیزی از خواندن و نوشتن نمی‌دانستند، خداوند هم توسط جبرئیل فرشته الهی به او خواندن و نوشتن یاد داد.

رحلت رسول خدا

کم کم رسیدیم به غم‌انگیزترین بخش زندگینامه حضرت محمد (ص)، بعد از حجةالوداع و غدیر خم پیامبر اسلام (ص) سخت بیمار شد. وقتی یاران و اصحاب پیامبر برای عیادت ایشان رفته بودند، حضرت برای اینکه بین مسلمانان اختلافی صورت نگیرد فرمودند:

قلم وکاغذی بیاورید تا مطلبی برای شما بنویسم که به برکت آن هرگز گمراه نشوید. در این بین عمر بن خطاب گفت: حضرت به خاطر کهولت سن و غلبه بیماری هذیان می‌گوید، همین قرآن مارا کفایت می‌کند. سپس در بین افراد غوغا و جدال شد. حضرت از ین موضوع بسیار ناراحت شدند و گفتند بلند شوید و بروید.

سرانجام وفات پیامبر(ص) در 28 صفر سال 11 قمری و در سن 63 سالگی روی داد.

کلام آخر

خب، به انتهای مقاله بیوگرافی پیامبر (ص) رسیدیم. به رسم همیشه سعی شد مقاله‌ای که در پشتیبان‌من منتشر می‌شود از دیگر مقالات سطح وب، با بیانی متفاوت باشد.ما سعی کردیم به خلاصه‌ای از زندگینامه حضرت محمد (ص) بپردازیم، امیدوارم مطالعه آن برای شما مفید بوده باشد. می‌توانید در صفحه مقالات اعتقادی بقیه مقالات ائمه اطهار را مطالعه کنید. خوشحال می‌شویم اگر نظرات مثبت و منفی خودتان در مورد این مطلب را در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید