تغییر یعنی چه؟ + یک راهنمای کامل برای تغییر کردن



تغییر کردن در میان چترها

تغییر یعنی این جمله معروف از چِرچیل:

“برای «بهبود یافتن» باید تغییر کرد و برای «عالی بودن»، باید خیلی تغییر کرد!”

تصمیم گرفتید که در زندگی خودتون تغییر ایجاد کنید، نه؟

حتماً می‌دانید که خیلی از کسانی که در زندگی موفق شدند، با تغییر کردن در زندگی به این درجه رسیدند! وگر نه اگر می‌خواستند هر روزشان مانند روز دیگر تکراری باشد حالا حالاها نام‌ آنها سر زبان نمی‌افتاد. در این مقاله در کنار شماییم که بدانیم اصلاً تغییر چیست، تغییر یعنی چه، تغییر کردن از نگاه قرآن را بررسی کنیم.

یک استکان نسکافه یا چای یا دمنوش برای خودتان بریزید و تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
قبل از اینکه نوشیدنی شما کمی سرد شود، می‌خواهیم به کسانی بدهیم که با مبحث تغییر کردن در زندگی آشنا هستند، یک پیشنهاد بدهیم.

اگر با موضوع تغییر آشنا هستید، لطفاً به دوره چگونه تغییر کنیم بروید و در خرید این پک به خود شک راه ندهید. این دوره شامل ضمانت می‌باشد و اگر از دوره راضی نبودید بازگشت وجه صورت می‌گیرد. صبر کنید هنوز تمام نشده من برای شمایی که این مقاله را می‌خوانید با ارائه این کد تخفیف m.taghir می‌توانند 15 درصد تخفیف از این دوره بگیرند. حالا کمربندها رو ببندید که ‌می‌خواهیم بریم برای اینکه ببینیم تغییر چیست؟ و اساساً تغییر کردن چه تاثیری در زندگی ما دارد.

تغییر یعنی چه؟

تغییر یعنی، افزایش نشاط در زندگی، تغییر یعنی حال خوب در زندگی داشته باشید. تغییر یعنی سبک زندگی متفاوت داشته باشید و از تکررات ذهنی رهایی پیدا کنید.
گاهی اوقات نیاز به تغییر کردن داریم ولی هر کاری که می‌کنیم نمی‌شود، که نمی‌شود. تغییر یعنی، ما بخواهیم از حالت یا وضعیتی به حالت یا وضعیت دیگری حرکت کنیم. در یک مفهوم خیلی ساده‌تر

یعنی حرکت از وضعیت پایین‌تر به وضعیت بالاتر

به همین راحتی به همین خوشمزگی 🙂

تفاوت بین تحول و تغییر

تحول چیست؟ به زنجیره‌ای از تغییرات گفته می‌شود که می‌تواند ماهیت یک چیز را به طور کامل عوض کند.

تغییر چیست؟ جابه‌جایی از حالتی به حالت دیگر رو‌به‌رو هستیم.

می‌خواهیم با یک مثال خوب این دو عبارت را برایتان توضیح دهیم.

لیوان آبی را فرض کنید که گل آلود می‌باشد. وقتی شما این آب را از یک فیلتر عبور بدهید این آب تمیز شود در اینجاست که می‌گوییم آب تغییر کرده اما… وقتی که همین آب را از فیلتر‌های مختلفی عبور دهید و لیوان آب شما تبدیل به یک آب گازدار شود در اینجاست که ما با یک تحول روبه‌رو هستیم.

پس ما باید اینجا دنبال تغییر باشیم نه تحول چرا؟ چون تحول برای شروع کار بسیار سخت است و احتمال شکست را هم افزایش می‌دهد و شکست زود هنگام در اوایل کار باعث دلسردی از تغییر کردن می‌شود. یک ضرب المثل قدیمی داریم که می‌گه:

سنگ بزرگ علامت نزدن است

تا اینجای کار پس فهمیدیم که با تغییر کردن‌های کوچک و ادامه‌دار، زندگی ما دستخوش تحول می‌شود.

چرا باید تغییر کنیم؟

اینجا ابتدای راه می‌باشد، جایی که اولین سوال در ذهن شما ایجاد می‌شود چرا تغییر کنم؟ تمام اتفاقات خوب از ذهن ما نشات می‌گیرید. حتماً با خود ‌می‌گویید این و که همه می‌دانیم اما خیر…. دانستن فقط به حافظه متکی نیست بلکه به باورهای ما ربط پیدا می‌کند، یعنی باید باور داشته باشیم که هر چه خوشبختی داریم برای باورهای خوبمان می‌باشد و هر چه بدبختی داریم برای باورهای بدمان می‌باشد.

سبک زندگی سالمتغییر را از کجا شروع کنیم؟

قبل از هر چیزی که بخواهید تغییر کنید، به این سوال جواب دهید؛

چه چیزی را دوست دارید تغییر دهید؟

هیچکس بهتر از خودمان نمی‌تواند بگوید در چه زمینه‌هایی نیاز به تغییر داریم. این موضوع فقط برای آدم‌های بد نیست. کسانی که بد هستند خوب شوند، کسانی که خوب هستند بهتر شوند و کسانی بهتر هستند بهترین شوند و و و … الی آخر  همین جمله بس که بهتر شدن انتها ندارد. حالا بعضی از مواردی باید دست خوش تغییرات شود :

  1. افکار
  2.  رفتار
  3. روابط
  4. مسئولیت‌
  5. محیط رفت و آمد

البته در گاهی اوقات هم نباید تغییر کنیم، مواردی که نه خداوند و نه عقل تایید کند نباید تغییر صورت بگیرد. قبل از تصمیم برای تغییر از خود بپرسید آیا عقل تایید می‌کند آیا این تغییر باعث پیشرفت و رو به جلو بودن من می‌‎شود آیا خداوند تایید می‌کند؟ در ادامه شما گام های درست را برای تغییر کردن بر‌میدارید.

ضرورت تغییر کردن

یکی از مواردی که بسیار به انسان انگیزه تغییر کردن می‌دهد، ضرورت تغییر می‌باشد. تغییر کردن یک ترجیح نیست تغییر کردن، یک الزام و یک ضرورت برای داشتن زندگی سالم و با نشاط می‌باشد. باید حرکت رو به جلو داشته باشیم از هر جهتی که فکرش را کنید، صرفاً بحث مقاله ما اخلاقی رفتاری نیست. حتی لازمه انسان از نظر شغلی و مالی هم در حال تغییر و پیشرفت کردن باشد. در ادامه به شما می‌گویم اگر تغییر کنید چه لذت ها و چه فوایدی را برای شما دارد.

تغییر یعنی رسیدن به مسیر جدید زندگی و متفاوت از قبل اما، قبلش من می‌خواهم نتایج مثبت تغییر کردن را بهتان بگویم که ضرورت تغییر را در خود ایجاد کنید، و بعد از این مقاله شروع به تغییر کنید و در آخر اینکه خودتان را تغییر دادید بهتان یاد می‌دهیم چطور در اطرافیان و عزیزانتان تغییر ایجاد کنید و آن‌ها را رشد دهید.

نتایج تغییر مثبت

تغییر مثبت هم در زنگی مثل هر چیز دیگری که انسان را به سوی اهداف و پیشرفت هدایت می‌کند نتایجی را هم به همراه دارد که در ادامه ذکر می‌کنیم:

  • سلامت جسمی

نوع زندگی های امروزی به گونه‌ای است که تحرکات همه ما کمتر شده است. زمانی شاید ورزش کردن ضرورت نبود چون نوع فعالیت‌ها به گونه ای بود که نیازی به ورزش آنچنان نبود.

  •  سلامت روانی

خیلی از بیماری های روانی ما به این دلیل است که ریشه ی تغییر کردن در ما وجود ندارد، طرف 10 سال پیش هم حسود بوده هنوز هم حسادت دارد. اگر سلامت روانی می‌خواهیم ، باید تغییر کند و رذایل اخلاقی را کنار بگذاریم.

  • آرامش در زندگی

یکی از بیشترین مواردی که در سایت پشتیبان من بسیار سوال می‌شود اینکه همسر من بد زبان است باید چکار کنم؟  بهترین راهش تغییر کردن می‌باشد اینکه زن و شوهر برای نشاط زندگی خودشان شروع به تغییر کنند.

  • تربیت و بهبود ارتباطات

برای تربیت فرزند نیاز به بردباری داریم و آیا ما تصمیم نداریم که صبر و بردباری خودمان را تغییر دهیم؟

  • سعادت و رستگاری در تغییر کردن است

بگذارید نمونه تاریخی نشانتان دهم. داستان حُر را همه ما شنیده‌ایم که آزاد شده امام حسین علیه السلام بود، حر فقط یک تصمیم گرفت آن هم تغییر کردن بود، الان شاید با خود بگویید ما کجا حر کجا؟! ولی همانطور که قبل تر ذکر کردم تغییر را با قدم های کوچک انجام دهید.

  • موفقیت و رشد و پیشرفت

یک خصلت هایی در ما می‌باشد که یک ترمز می‌باشد. فرض کنید ماشینی که شتاب ندارد!! و هرچقدر هم پایمان را روی پدال گاز می‌ذاریم ماشین هیچ شتابی ندارد. نگاه می‌کنیم میبینیم ترمز دستی بالا بوده!!! خب حالا همین موضوع را بسط دهید در مسیر موفقیت خود و ببینید چه چیزی نمی‌گذارد شما شتاب بگیرید و رشد کنید؟ به این سوال جواب دهید و برای رفع این موانع تلاش کنید.

  • شادمانی و نشاط در زندگی

وقتی تغییری در اخلاق و رفتار خودمان می‌کنیم وقتی این تغییر را می‌بینیم ناخودآگاه در زندگی ما تاثیر مثبت می‌گذارد. مثلاً اتاقمان بهم ریخته است بیاییم تمیزش کنیم، گاهی یک مسافرت و گاهی یک تغییر در سبک غذا خوردن خودش باعث نشاط می‌شود.

  • پیشگیری از ضررهای خیلی زیاد

آن‌هایی که ضرورت تغییر را حس نمی‌کنند بسیار ضرر می‌کنند. مثلاً وقتی اهمال کار هستیم و همش کارهایمان را پشت گوش می‌اندازیم اینجاست که ضررهای این اهمال کاری گریبان گیر ما می‌باشد و چه بسا گاهی زیان هایی به ما میرسد که جبران ناپذیر می‌باشد.

  • جذابیت و محبوبیت

تغییر کردن باعث افزایش جذابیت و محبوبیت انسان می‌شود. وقتی محبوبیت افزایش پیدا کند تاثیر گذاری بیشتر می‌شود.

ارزیابی برای تغییر کردن

به این حدیث از امام صادق علیه السلام توجه کنید که می‌فرمایند:

 هر كه دو روزش يكنواخت باشد مغبون است و هر كه فردايش بدتر از امروزش باشد فريب خورده است و هر كه كاستيهاى خود را جستجو نكند پيوسته در كاستى ماند و هر كه كاستى اش بپايد مرگ برايش بهتر است.

حالا با توجه به حدیث بالا به درون خودتان نگاه کنید. ببینید واقعاً چه رذایل اخلاقی ، چه کاستی هایی در راستای پیشرفت زندگی‌ خود دارید که از آن‌ها غافل هستید؟ به این موارد رسیدگی کنید. به طور مثال مثلاً در کارهایمان خیلی عجول هستیم پس بیاییم روی صبور و بردبار بودن خودمان کار کنیم و تغییر کنیم.

خواستن برای تغییر کردن

همه ما دوست داریم موفق ‌شویم، دوست داریم در کنکور رتبه بگیریم، دوست داریم موفقیت شغلی داشته باشیم، علاقه داریم به بقیه کمک کنیم و خیلی چیزهای دیگر که فقط دوست داریم انجام دهیم.
اما کسی می‌تواند موفق شود، که فعل خواستن را صرف کند نه اینکه فقط تمایل داشته باشد. حتی اگر هم تمایل به تغییر عملی شود تدوام ندارد. حتماً برایتان پیش آمده که بعضی افراد یا حتی خودمان تصمیم به کاری گرفته‌ایم، اما بعد مدتی پا پس کشیدیم. تابحال از خود پرسیده‌اید چرا اینطور شده؟؟ دلیلش معلوم است چون ما تمایل به تغییر داشتیم ولی نخواستیم که تغییر کنیم. 10 ویژگی افرادی که می‌خواهند تغییر کنند با افرادی که فقط دوست یا تمایل دارند به تغییر کردن را در این مقاله بخوانید.

نکته-برداری

خواستن تغییر را تقویت کنید

اینکه ما می‌خواهیم عوض شویم خیلی خوب است اما، هر چه این خواستن قوی‌تر باشد بهتر است. مثلاً بعضی افراد تصمیم می‌گیرند به کلاس زبان بروند، اما بعد از یک ترم از ادامه منصرف می‌شوند بعضی ها 3 ترم می‌روند منصرف می‌شوند و بعضی‌ها هم یک سال می‌روند منصرف می‌شوند، چرا؟ ریشه مشکل کجاست!؟ مشکل اساسی در تقویت برای خواستن تغییر می‌باشد.

حق پذیری، مهم‌ترین ابزار برای تغییر کردن

روحیه حق پذیری ابزاری که اگر در مسیر تغییر مثبت زندگی نداشته باشید نمی‌توانید تغییر در خود احساس کنید. برای انجام هر کاری نیاز به ابزار می‌باشد. مثلاً من که نویسندگی می‌کنم ابزار دستم کیبورده یا میکانیکی که ماشین رو تعمیر می‌کند اگر آچار نداشته باشه کارش لنگ می‌شود. اگر هم کارش گیر نکند در روند کار به مشکلات زیادی برخورد می‌کند. پنج ویژگی افراد حق پذیر را در اینجا بخوانید.

تغییر یعنی شناخت، فطرت، عقل، وحی

برای شناخت آگاهی سه ابزار وجود دارد، که به ترتیب فطرت، عقل، وحی ‌می‌باشد. که در ادامه برای هر کدام مثالی می‌زنیم

فطرت: شما فطرتتون می‌داند که کسی را نباید اذیت کنید.

عقل: عقل ما هر اطلاعاتی را که بگیرید می‌سنجد و سبک سنگین میکند و نتیجه‌گیری می‌کند و بعد تصمیم گیری انجام می‌شود.

وحی: گاهی اوقات آدم از فطرتش استفاده نمی‌کند و عقلش هم خوب کار نمی‌کند در این مرحله وحی به سراغ ما میاد مثلاً نیکی به پدر و مادر، فطرت ما می‌داند که باید به والدین خودمون خوبی کنیم اما گاهی اوقات مرتکب اشتباه می‌شویم و از هوا و نفس پیروی می‌کنیم ولی خدا در قرآن وحی می‌کند که بالوالدین احسانا

حرکت به سمت تغییر کردن

شناخت موانع در مسیر تغییر

تا اینجا فهمیدیم اگر تغییر کنیم زندگی ما رشد و موفقیت زیادی با خودش همراه دارد. پس چرا در مقابل تغییر کردن مقاومت می‌کنیم؟؟ سه دلیل اصلی مقاومت در برابر تغییر وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  1. تعصبات بی‌جا
  2. تشویق‌های فریبنده
  3. ترس از تغییر

در مقاله ای جدا گانه تمامی موارد ترس از تغییر کردن را به صورت جامع پوشش دادیم.

تصمیم گیری برای تغییر کردن

وقتی تصمیم به تغییر گرفتید این حال خوب را به هیچ‌کسی نگویید. بعضی از افراد سریعاً تصمیم به تغییر کردن را سریعاً به اطرافیانشان می‌گویند، مثلاً طرف می‌خواهد شغلش را تغییر دهد سریعاً به دوستش یا عالم و آدم خبردار می‌شوند. شما وقتی تصمیم به تغییر کردن می‌گیرید مانند کودکی نوپا هستید که نیاز به تشویق دارید و باید در این راه مورد حمایت قرار بگیرید. همه افراد با شما هم عقیده نیستند و همه شما را تایید و تشویق نمی‌کنند. حالا چرا می‌گوییم تصمیم به تغییراتان را به دیگران نگویید؟

  1. دیگران شما را ناامید می‌کنند.
  2. اگر تصمیم خوبی باشد مورد حسادت قرار می‌گیرید.
  3. کاهش شور و اشتیاق
  4. بالا رفتن توقع دیگران از شما
  5. در صورت تاخیر مورد سرزنش قرار می‌گیرید
  6. سعی کنید بعضی موضوعات رو به کسی نگویید

برای اینکه تصمیم یک تصمیم قوی برای تغییر داشته باشید این مقاله را حتماً بخوانید.

تغییر یعنی انتخاب الگوی مناسب

خب تمام بحث ما از الگو و اهمیت الگو شروع می‌شود. همیشه آدم‌های موفق یک الگوی مناسب داشتند، برای تغییر هم از این موضوع مستثنا نیست. یعنی تو هر زمینه که ضعف داریم در همان زمینه الگو انتخاب کنیم. یک خیاط وقتی از روی الگو خیاطی می‌کند بهتر کارش را انجام می‌دهد یا وقتی بدون الگو کار می‌کند؟؟ جالب‌تر اینکه در روز عاشورا هم حضرت قاسم الگوی بزرگی مانند امام حسین علیه السلام را انتخاب کرد تا به هدف والای خودش برسد. ما در ادامه می‌خواهیم بررسی کنیم که برای تغییر کردن؛ داشتن الگو چه تاثیری در مسیر پیشرفت ما دارد.

  1. پاسخ به نیاز فطری انسان
  2.  تقویت ممکن بودن تغییر
  3. احساس توانستن در انجام کارها
  4. انگیزه گرفتن در مسیر تغییر
  5. آرامش و اطمینان
  6. الگو سنجش است
  7. پیشگیری آزمون و خطا
  8. سرعت بیشتر در مسیر زندگی

برای تغییر کردن، الگوی مناسب یکی از مواردی هست که نمی‌شود آن را نادیده گرفت

در پایان….

در این مقاله سعی کردیم که به شما بیاموزیم که چگونه تغییر کنید و نحوه ایجاد تغییر در زندگی و چگونگی آن را هم بررسی کردیم. امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید و اگر تجربه‌ای در زمینه ایجاد تغییر در زندگی خود دارید، آن  را با ما و بقیه به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید