یک توصیه | وفای به عهد در قرآن

 

سلام به همۀ دوستان عزیز پشتیبان‌من یکی از سفارشاتی که خدا آن را متذکر شده وفای به عهد در قرآن کریم می‌باشد.
خداوند در کتاب راهنما می‌فرماید :

وَأَوْفُوا بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ
به پيمانم وفا كنيد تا به پيمانتان وفا كنم و تنها از من بترسيد
خب یعنی چی؟ یعنی اینکه خداوند منظورش اینست که من گناهانتان را می‌بخشم، روزیتان را زیاد می‌کنم، برکت به مالتان می‌دهم، دعاهای خیرتان را مستجاب می‌کنم و خیلی کارهای دیگه برای شما انجام می‌دهم. به آن شرط که شما هم پایبندی به عهدی باشید که با من بسته‌اید.
بله شما هم با خدا عهدی بستید، ما در سوره یاسین خواندیم که:
أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ 
اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار
خداوند می‌گوید از من پیروی کن و بنده من باش. حالا من و شمایی که بارها و بارها خداوند را به ائمه قسم دادیم و گفتیم بکَ محمدٍ، بکَ علیٍ، و چهارده معصوم را قسم دادیم به اختیار خودمان در این راه آمدیم. حالا نمی‌توانیم وفای به عهد در قرآن را فراموش کرده و صراط مستقیم را رها کنیم و به دلِ جاده خاکی بزنیم.
شخصی از خدا توفیق بخواهد ولی کوشش نکند خودش را مسخره کرده

راه‌های وفای به عهد در قرآن

صراط مستقیم در قرآن برای همۀ ما یک مسیر واضح و روشن هست. در مسیر زندگی باید مواردی را رعایت کنیم که در راستا با ارزش‌های اخلاقی ما باشد مانند:

رفتار با همسر

اخلامان با همسرمان باید تا حدی خوب باشد که ارتباط با او هرروز و هر ساعت صمیمانه‌تر شود و امنیت زندگیمان بالا رود.

رفتار با همسایه

همه ما همسایه داریم چه کسانی که آپارتمان نشین هستند چه کسانی که خانه ویلایی دارند. چند دفعه شده یک کاسه آش موقع ناهار یا افطار برای همسایمان ببریم اگر هم تا بحال نرسیدیم و وقت نکردیم هنوز هم وقت دارید دیر نشده همین امروز این کارا کنید. و به بهانه‌های مختلف به همدیگر محبت کنیم. این موارد نمونه‌های بارز از وفای به عهد در قرآن که ما می‌توانیم در زندگی پیاده کنیم می‌باشد.

امام صادق علیه السلام می‌فرماید:

همسایه خوب آن همسایه‌ای هست که به آزار همسایه‌اش بردباری نشان دهد.

رفتار با پدر و مادر

دوست، رفیق، برادر، اگه می‌خواهید به عهدی که با خداوند در قرآن کریم بسته‌اید وفا کنید؛ به پدر و مادرتان نیکی کنید. از خودمان بپرسیم آیا پدر و مادرمان واقعاً از ما راضی هستند؟ آنقدر منزلت این دو بزرگوار بالا هست که خداوند در سه جا از قرآن نام آنها را درکنار نام خود قرار می‌دهد. اگر واقعاً خوشبحالتان اگر والدینتان از شما راضی هستند.

و حق هم نداریم بگوییم پدر و مادرمان یک جاهایی به من بی‌احترامی کردن و به ما بها ندادن ما هم بی‌توجهی به آن‌ها می‌کنیم!!! مگر با رفیقمان صحبت می‌کنیم. با کسی صحبت می‌کنیم که لبخندشان باعث افزایش روزی، برکت عمر و خوشبختی ما می‌شود.

رفتار با فرزندان

حتی در تربیت فرزندم که آیا تحقیر کردن فرزندم کار درستی هست یا نه؟؟ او می‌فهمد حتی اگر نتواند به درستی پاسخ دهد و باز هم همسرم که اگر باعث گمراهی همسرم بشوم پای ما هم گیر است.

رفتار با عموم

رعایت کردم حقوق اجتماعی، ماشینمان را جلوی پُل کسی پارک می‌کنیم؟ یا میرویم بیشتر هزینه می‌کنیم که بوق بلندی بذاریم که هرجایی زدیم بقیه بفهمند که ما خیلی باحال هستیم. شمایی که پشت فرمان نشستی حواستان به خط عابر پیاده هست؟

دیدگاهتان را بنویسید