بارزترین صفات حضرت زهرا در قرآن + اسماء متبرکه حضرت

 صفات حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن، آنقدر زیاد هست که من و امثال من که هیچ ،بزرگان و عالمان برجسته هم بخواهند هر روز برای ان وقت بگذارند باز هم نتوانند به طور کامل ایشان را معرفی کنند. در واقع فقط سیزده نفر توانستند ایشان را بشناسند که همان ائمه اطهار سلام الله علیهم هستند.

صفات حضرت زهرا تنها برای ائمه اطهار بسیار روشن می‌باشد.
یکی از صفات حضرت زهرا قرار گرفتن در جریان حمله به خانه ایشان می‌باشد.

بنده در این مقاله سعی می‌کنم صفاتی را از ایشان نقل کنم و توضیح دهم که بدرد امروز جامعه و زندگی خودمان بخورد. ما را تا اخر این مقاله همراهی کنید.

مدافع ولی خدا

یکی از صفات حضرت زهرا این است که وقتی دید حق امامش دارد ضایع می‌شود دلیرانه از امامش دفاع کرد، و در راه دفاع از حریم ولایت شهید شد.

دقت کنید که حضرت برای خلافت شوهرش دفاع نکرد هرچند که اگر این کار را هم می‌کرد خرده‌ای بر ایشان نبود چراکه همسر ایشان بهترین خلق خدا بود و اگر از روی محبت و دوستی هم اینکار را می‌کرد جای تحسین داشت. 

اما نیت حضرت بالاتر از این حرفاست، حضرت زهرا معصوم است و ذره ذره کارهایش مطلقاً برای رضایت پروردگار خویش بود برای همین ارزش کار حضرت بالاست چرا که این نیت‌ها هستند که به کارها ارزش می‌دهد. 

این از صفات حضرت زهراست که کار را برای خدا انجام می‌داد، به بهترین شکل و بخاطر همین بهترین دفاع رو از حضرت علی کرد از همین جهت پیشنهاد می‌کنم مقاله  حضرت زهرا سلام الله علیها مدافع ولایت را بخوانید در آن مقاله مفصل درباره دفاع حضرت از امام علی صحبت کردیم.

صفات حضرت زهرا در قرآن

غیر از اینکه در همه منابع حضرت را مصداق آیه تطهیر ذکر می‌کنند، در بسیاری از آیات نشانه‌ای از صفات حضرت زهرا در قرآن یافت می‌شود و حضرت زهرا مصداق خیلی از آیات قرآن است ولی یک آیه در میان این آیات برای من جذاب‌تر است:

 لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ

قران می‌گوید نه ستم کنید نه مورد ستم قرار بگیرید.(٢٧٩/بقرة) 

درقرآن به این صفت حضرت زهرا اشاره می‌کند، ایشان جانانه جنگید تا مانع از مظلوم واقع شدن امیرالمومنین شود. شاید بگویید: چه فایده، وقتی که حضرت به شهادت رسیدند و حضرت علی علیه السلام تنها ماند؟

«دقت کنید، خداوند در آیه مذکور نفرمود که اگه دیدید اوضاع خیلی بد شد دیگر جلوی ظلم را نگیرید و بزارید ظالم هر کاری دلش خواست انجام دهد»

منظور خدا در آیه ذکر شده این است که آی!!! مسلمان‌ها وقتی یکی دارد حق شما را ضایع می‌کند بی تفاوت نباشید، برو و حق خودت را بگیر یعنی کاملا بر خلاف آموزه‌های مسیحیتِ تحریف شده می‌باشد. چرا که در مسیحیت تحریف شده به شما یاد می‌دهند ، اگر کسی به ظلم شما را سیلی زد آن طرف صورت را هم برای سیلی خوردن آماده کنید.

اما قرآن می‌گوید برای حقت بجنگ و یکی از صفات حضرت زهرا در قرآن مصداق کامل و بارز این آیه است.

مادر فرهنگ و تربیت

برای شکوفا شدن صفات حضرت زهرا باید بچهایمان را با خصوصیات اخلاقی این بانو آشنا کنیم.
پلاکی که رزمندگان در جنگ به عشق صفات حضرت زهرا بر گردن می‌انداختند.

یکی از مهم ترین صفات حضرت زهرا سلام الله علیها، خانه داری بود.

شاید لفظ خانه داری در نگاه اول بسیار کار ساده ای به نظر برسد، یا خیلی از انسان های کج فهم این کار را دور از تمدن و زندگی ارزشمند ببینند.

متاسفانه خانه‌داری در نگاه بسیاری از مردم جامعه به معنای کلفت است، فکر می‌کنند وقتی زنی می‌گوید من خانه‌دار هستم یعنی دائما سعی می‌کند خانه را تمیز نگه بدارد و ظرف ها و لباس هارا بشورد یا کارهایی دیگر از این قبیل را انجام دهد.

زندگی نامه حضرت زهرا سلام الله علیها دیگر مقاله‌ای است که برای شما آماده کردیم، پیشنهاد می‌کنم مطالعه کنید.

خانه دار درجه یک یعنی…

بیایید جور دیگر به موضوع نگاه کنیم، مردی را در نظر بگیرید که هر روز سراغ وظایف مردانگی خودش می‌رود و برای زندگی خانواده‌ی خودش و برای اینکه همسر و فرزندانش در آسایش و آرامش زندگی کنند زحمت می‌کشد.

خب این مرد در حال تلاش برای داشتن خانواده‌ای بهتر است. اما آن زن و آن همسر چه می‌کند؟

صرفا خانه را تمیز می‌کند و رخت‌های کثیف را می‌شورد؟!!! …. یک مقدار عجیب نیست؟!

وظیفه‌ی زن بسیار خطیرتر، مهلک‌تر و جدی‌تر است.

  • یک زن در اولین مرحله محل آسایش همسر خود است.
  • مادر آرامش خانه است (در نبود پدر چه کسی مدیر خانه است)
  • یک مادر مربی بچه های خودش است

یک نوزاد از کودکی بیشترین تصویری را که میبیند، مادرش است، به خاطر همین بسیاری از کارهای این نوزاد، بسیاری از اخلاقیات این نوزاد شبیه مادر است اگر مادر مهربان باشد، اگر خوش برخورد باشد، اگر صبور باشد، اگر عفیف باشدو اگر پرتلاش، همه ی اینها صفاتی است که نوزاد آنهارا دریافت می‌کند. وظیفه مادر در خانه داری، ترویج فرهنگ و تربیت فرزندان است؛ شاید پدر هم این وظیفه را داشته باشد اما همانطور که گفتم مهم ترین عامل مادر است.
وقتی مادر صبح به صبح مشغول جمع و نظافت خانه است ،با عمل خودش به فرزندان خود نظم را یاد میدهد به دختر خود خانه داری و به پسر خود مسولیت پذیری را یاد میدهد. وقتی مادر هر روز برای اهل خانه غذا درست میکند به فرزندان خود محبت کردن و عشق و آرامش را یاد می دهد (حتما شما هم این را تجربه کردید که وقتی مادر خانه مریض می شود غیر از اینکه کارهای خانه روی زمین می ماند، خانه کسل کننده و بی روح است، اما وقتی مادر به سلامت خودش برمیگردد چقدر خانه شاداب است)

به این مثال دقت کنید:

شما یک باغدار را فرض کنید ،تمام سرمایه او درختانش است او شرایط را برای درختان فراهم میک‌ند تا درختان ثمره دهد و باغدار ثمره آن را می‌فروشد و از ان استفاده می‌کند. می‌گویند جوان سرمایه کشور است پس باغ، کشور ماست. باغدار جامعه ما است که شرائط را برای زندگی ما فراهم می‌کند. درخت مادر است و آوندها پدر و ثمره آن جوانان هستند.

اگر مادر است که اصل درخت و بنیاد خانواده را بدوش می‌کشد برای آوند و ثمره مقدس نباشد و حتی برای خود مقدس نباشد درختان خراب شده و سرمایه چیزی جز چند میوه خراب، کال و افت زده نخواهد شد.

حتی اگر هم میوه های بزرگی بدهد چون باز هم افت زده و کال است کسی خریدار ان نخواهد شد.

مرد از دامن زن به معراج می رود، تمام آن چیزی که جوانهای ما در آینده به عنوان می رسند نتیجه اش دامن مادر است(میگویند شیر مادر حلالت)

اینجاست که معنای حرف مقام معظم رهبری را بهتر می‌فهمیم :

«زن بودن، برای زن یک نقطه‌ی امتیاز است، یک نقطه‌ی افتخار است. این افتخاری نیست برای زن که او را از محیط زنانه، از خصوصیات زنانه، از اخلاق زنانه دور کنیم. خانه‌داری را، فرزندداری را، شوهرداری را ننگ او به حساب بیاوریم. فرهنگ غربی خانواده را متلاشی کرد.

بنده عقیده ندارم به این که زنها نباید در مشاغل اجتماعی و سیاسی کار کنند؛ نه، اشکالی ندارد؛ اما اگر چنانچه این به معنای این باشد که ما به خانه‌داری به چشم حقارت نگاه کنیم، این میشود گناه. خانه‌داری یک شغل است؛ شغل بزرگ، شغل مهم، شغل حساس، شغل آینده‌ساز.

مرد باید قدردان باشد. جامعه باید قدردان باشد. حتماً بایستی بر روی کار زنهای خانه‌دار ارزشگذاری ویژه بشود. بعضی میتوانستند بروند کار بگیرند، بعضی میتوانستند تحصیلات عالیه بکنند، بعضی تحصیلات عالیه هم داشتند – من دیدم زنانی را از این قبیل – گفتند ما میخواهیم این بچه را بزرگ کنیم، خوب تربیت کنیم، نرفتیم کار بگیریم. زن نرفته کار بگیرد، آن کار هم زمین نمانده؛ آن ده نفر دیگر رفتند آن کار را گرفتند. باید از اینجور زنی قدردانی شود.»

حضرت زهرا مثال و نمونه بارز است برای خانوم‌های خانه‌دار:

  • امام حسن: رهروی پدر و احیا کننده دین
  • امام حسین: قیام در برابر یزید، بزرگترین انحراف اسلام
  • حضرت زینب: با وجود زن بودن مدافع ولایت، مدافع برادر خود بود.

از صفات حضرت زهرا می‌توان به یک خانه دار نمونه بلکه درجه یک نام برد که به بهترین شکل لفظ خانه دار بودن را زنده نگه داشته است یعنی خانه را نگه داشت و از آن مراقب کرد. (خانه یعنی ولایت علی)

همسری عالمه و کامله

ما از اهمیت خانه داری گفتیم اما مخالف تحصیل و درس خواندن زن در جامعه نیستیم

اگر امام علی بر منبر می نشست، حضرت زهرا هم معلم بودند و زن ها از ایشان سوال میپرسیدن و ایشان برای آنها تدریس می‌کردند

اگر زنی تحصیلات داشته باشد به خانواده ارزش می‌دهد و در جامعه آن خانواده، خانواده ای محصل و باسواد جلوه میکند، اصلا مادر باید معلم و محصل باشد که فرزند مثل او شود.

پس خوب است یک زن مانند حضرت زهرا تشکیل خانواده و خانه داری را در اولویت اول و تحصیل را در اولویت دوم قرار دهد.(به این معنا که تحصیل باعث نشود از وظیفه بزرگ، یعنی خانه داری عقب بماند)

حجاب، از صفات بارز حضرت زهرا است

روایت هست پیامبر مهمان نابینایی داشتند، حضرت زهرا میدانستند که این فرد نابیناست اما در هنگام پذیرایی حضرت حجاب کامل داشتند. پیامبر از حضرت پرسیدن که چرا با وجود نابینایی این فرد باز هم حجابت را رعایت کردی ؟ اوکه نمی‌بیند؟ حضرت در جواب ایشان فرمود او مرا نمیبیند ، منکه اورا می‌بینم.پیامبر لبخندی زدند و فرمودند الحق که دختر خودم هستی.

الگو های ما همین افراد هستند اگر زنان جامعه همگی حجاب را رعایت کنند  جامعه ای پاک خواهیم داشت و جامعه ما همان باغی میشود که درختان تنومند در خاک ریشه کرده و ثمراتی می‌دهند که ان باغ را از تمامی باغ های دیگر استثنا میکند

اگر زن حجاب داشته باشد بنیاد خانواده تحکیم میشود و ثمرات ان بهتر و مفید تر خواهد بود

از آن طرف بی حجابی باعث گرایش جوانهای ما به گناه می شود و نتیجه اش می شود همین که می بینیم: ارتباطات گسترده پسر و دختر های جوان و در نتیجه بی ثباتی در خانواده و تشکیل جامعه (2*2=4)

اسماء و صفات متبرکه حضرت زهرا

دربارهٔ حضرت فاطمهٔ زهراسلام الله علیها اسمها، القاب و صفات زیادی در قرآن برای ایشان ذکر شده‌ است :

  1. کوثر
  2. مطهره
  3. محبوبه
  4. بحر
  5. مشکوة
  6. سیدة نساء العالمین
  7. صدیقه
  8. محدثه

این صفات که نامبرده شد جزء مهمترین صفات حضرت زهرا می‌باشد.

نتیجه گیری

صفات حضرت زهرا در قرآن و روایات بسیار زیاد می‌باشد که در یک مقاله نمی‌گنجد. ما در این مقاله سعی کردیم که صفات حضرت زهرا را از نظر قرآن و اهل بیت بگوییم و الگویی مناسب برای شما ایجاد کنیم تا در مسیر زندگی هر گاه احساس شکست و نا امیدی کردید به این خاندان نبوت نگاه کنید و امید بگیرید. وقتی می گوییم معصوم، یعنی اینکه این فرد هیچ خطایی در زندگی اش نداشته است.

اگر شما خدایی نکرده مریض شوید ترجیح می دهید پیش دکتری بروید که از هزار نسخه 1 اشتباه دارد یا دکتری که هیچ نسخه ی اشتباهی را ننوشته؟؟؟

امیدوارم از این مقاله خوشتون اومده باشه، حتما نظراتتون  رو برای ما بنویسید که انشاءالله مورد بررسی قرار بگیرد و در مقالات بعدی به کار گرفته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید